برگزاری نمایشگاه تخصصی صنعت و اتوماسیون صنعتی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کشف ۲۸ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز شماره‌گذاری نیسان آبی متوقف شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) تورم تولیدکننده از ۱۰۳ درصد به کانال ۳۹ درصد رسید خروج پول حقیقی با وجود بازار مثبت! | گزارش وضعیت بورس (۱۲ تیر ۱۴۰۳) سکه امامی وارد کانال ۴۳ میلیون تومان شد | طلا در مشهد گران‌تر شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) قیمت جدیدترین گوشی‌های پرچم‌دار (۱۲ تیر ۱۴۰۳) آرامش در بازار طلا و ارز | قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بهترین کولر گازی برای شهر تهران کشف بیش‌از ۲۳۰۰ قرص و کالا‌ی آرایشی تقلبی از یک لباس‌فروشی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) خودرو‌های خارجی صفرکیلومتر را در مشهد چند بخریم؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بررسی قیمت خودرو‌های صفر داخلی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت از چه زمانی آغاز می‌شود؟ خرید تضمینی گندم مازاد کشاورزان خراسان‌رضوی به ۳۲۵ هزار تُن رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۳) پیش‌فروش خودرو هایما 7x ایران خودرو از فردا (۱۳ تیر ۱۴۰۳) + جدول و قیمت خودرو ۱۶۲ تُن تخمه آجیلی در خراسان‌رضوی تولید شد جریمه راه‌اندازی کاریابی‌های غیرمجاز اعلام شد مرخصی کارمندان و کارگران در قانون کار چگونه محاسبه می‌شود؟ عقب‌نشینی قیمتی مالکان از رقم‌های پیشنهادی اجاره (۱۲ تیر ۱۴۰۳) شرایط دریافت وام خودرو در سال ۱۴۰۳ + مدارک لازم برای درخواست وام خودرو قیمت انواع میوه‌ها در مشهد | طالبی ارزان شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) فروش قسطی خودروی برقی کرمان موتور آغاز شد + جزئیات (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ارسال صورت حساب‌های الکترونیکی مودیان مالیاتی به ۱۷۴ هزار فقره رسید (۱۱ تیر ۱۴۰۳) در بهار امسال چند هزار سهامدار در سامانه سجام ثبت نام کرده‌اند؟ ۱۵ تیر سامانه بانک مرکزی به سامانه املاک و اسکان متصل خواهد شد معرفی چند تکنیک اجاره نشینی به سبک خوش‌نشینی | چگونه خانه اجاره کنیم؟
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

از مالیات اجرت صورت‌حساب الکترونیکی چه می‌دانید؟ | مراقب باشید سرتان کلاه نرود

  • کد خبر: ۲۲۸۵۷۶
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۸
از مالیات اجرت صورت‌حساب الکترونیکی چه می‌دانید؟ | مراقب باشید سرتان کلاه نرود
بعد از توافق اولیه بین طلافروشان و دولت، حالا نوبت به شفاف‌شدن مالیات مشتری‌ها رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، چند روز پیش خبر رسید که بالاخره با کوتاه‌آمدن نسبی دولت، طلافروش‌ها کمی راضی شده‌اند و احتمالاً دعوای بزرگ دولت و این صنف بر سر ثبت موجودی طلای آن‌ها فروکش کرده است، اما هنوز هر خبری که مربوط به ماجرای طلا باشد، می‌تواند توجه‌ها را جلب کند؛ مانند خبری که دیروز درباره میزان مالیاتی که خریداران طلا باید بپردازند، شنیده شد.

این خبر از قول معاون صنایع عمومی وزارت صمت می‌گفت که خریداران طلا فقط باید مالیات بر اجرت را بپردازند و مالیات دیگری نباید از آن‌ها گرفته شود. بلافاصله این نقل‌قول در شبکه‌های اجتماعی پیچید و خیلی‌ها تصور کردند که اشاره او به مالیات بر عایدی سرمایه است، درحالی‌که منظور او مالیات بر ارزش‌افزوده بود؛ یعنی مالیاتی که خریداران طلا موقع خرید از طلافروشی باید بپردازند، اما مالیات بر عایدی سرمایه به زمان فروش طلا مربوط می‌شود و هنوز تصویب نشده است. اگر هم تصویب بشود، شرایط دیگری دارد.

حالا اگر بخواهیم نقل‌قول تازه محمد‌مهدی برادران را درباره مالیات بر ارزش‌افزوده بررسی کنیم، این‌طور می‌شود که مثلاً اگر شما ۱۰۰ میلیون تومان طلا بخرید و برای این مقدار قرار است ۵‌درصد اجرت پرداخت کنید، یعنی ۵ میلیون تومان، در این حالت شما باید بر اساس قانون بودجه امسال که مالیات بر ارزش‌افزوده را ۱۰ درصد در نظر گرفته، ۱۰ درصد از آن ۵ میلیون تومان یعنی ۵۰۰ هزار تومان را به‌عنوان مالیات بپردازید. این در حالی است که بعضی از طلافروش‌ها با سوءاستفاده از بی‌خبری خریداران مالیات را روی کل مبلغ می‌کشند یا اینکه در حالت بهتر، مالیات را از دستمزد ساخت و اجرت فروش با هم حساب می‌کنند، در حالی‌که مالیات باید فقط برای اجرت فروش در نظر گرفته شود.

از آنجا که اجرت ساخت هم خودش چیزی بین ۱۰ تا ۱۵‌درصد روی ارزش طلا کشیده می‌شود اگر خریداران متوجه نباشند ممکن است بیشتر از دو برابر به‌عنوان مالیات از آنها گرفته شود.

حالا شما چطور می‌توانید از اینکه چنین کلاهی سرتان برود، جلوگیری کنید؟ اول اینکه حواستان به قوانین و معنی آنها باشد و دوم اینکه از این به‌بعد برای خرید طلا صورت‌حساب الکترونیکی درخواست کنید.

اگرچه خیلی از طلافروش‌ها از این کار خودداری می‌کنند، اما اگر طلافروشی را پیدا کنید که صورت‌حساب الکترونیکی برایتان صادر کند نه‌تن‌ها خیالتان از حساب و کتابی که انجام شده راحت است بلکه از یک امتیاز بزرگ هم برخوردار می‌شوید آن‌هم اینکه در صورت تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه، طلایی که خریداری کرده‌اید معاف از این نوع مالیات خواهد بود.

ضمن اینکه اگر طلافروشی بعد از درخواست مشتری، از صادر کردن صورت‌حساب الکترونیکی خودداری کند، مشتری می‌تواند موضوع را به سازمان امور مالیاتی اطلاع دهد و در این صورت فروشنده با جریمه‌های سنگین روبه‌رو خواهد شد.

شروط نهایی برای طلافروش‌ها

گذشته از خبر معاون وزارت صمت برای خریداران طلا، یک خبر هم سازمان امور مالیاتی مجددا برای طلافروش‌ها داشت. این خبر را نادر بذرافشان رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر اعلام کرد. او گفت که طبق جلسه‌ای ۶ ساعته با سازمان امور مالیاتی و وزارت صمت در روز ۲۵ اردیبهشت قرار شده که در ضوابط مربوط به ثبت موجودی طلافروش‌ها تجدید‌نظر‌هایی صورت بگیرد.

بر این اساس ثبت موجودی و مقدار نگهداری فقط برای سه دسته از اشخاص الزامی است؛ اشخاصی که به قصد تجاری اقدام به ورود کالای مشمول مالیات به کشور می‌کنند، یعنی واردکننده‌ها. اشخاصی که با قصد تجاری اقدام به خروج کالای مشمول از کشور می‌کنند، یعنی صادر‌کننده‌ها و تولیدکنندگان گروه کالایی (د) یعنی کسانی که طلای استخراج شده از معادن کشور را پرداخت کرده و آماده ارائه بخش تولید مصنوعات و شمش می‌کنند. اما اینطور نیست که فروشنده‌های طلا و جواهر به کلی کاری با سامانه تجارت نداشته باشند بلکه آنها باید تا شش ماه آینده نسبت به ثبت دقیق معاملاتشان در این سامانه اقدام کنند یعنی هرچه خرید و فروش انجام می‌دهند در این سامانه ثبت کنند.

اینطور که سازمان امور مالیاتی شرط کرده اگر ثبت معاملات بیشتر از ۵۱‌درصد از اعضای صنف انجام شود، این مهلت شش ماهه تمدید خواهد شد، اما اگر نشود پای ثبت موجودی طلا هم به میان خواهد آمد. متن دقیق شرط هم از این قرار است: «در غیر این‌صورت همه فعالین اقتصادی این حوزه فعالیت به‌صورت تجاری، ملزم به ثبت اطلاعات موجودی در سامانه جامع تجارت خواهند بود و محدود به سه گروه مذکور نخواهد شد.»

در نهایت هم دوباره برای جمع شدن خیال طلافروش‌ها تاکید شد که ثبت معاملات در سامانه تجارت کافی است و دیگر نیازی به ثبت همان معامله در سامانه مالیاتی وجود ندارد، چون اطلاعات این دو سامانه تجمیع شده و مورد استفاده نهاد‌های مختلف قرار خواهد گرفت.

منبع: هفت صبح

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->